"Het is beter rust te voeden, dan onrust te bestrijden"
Yoga

Yoga en dynamische yoga

Yoga

Het uitgangspunt van yoga is de combinatie van aandacht, ademhaling en beweging. We doen oefeningen met het lichaam op het ritme van de ademhaling en volgen dat met aandacht. Regelmatig nemen we houdingen aan die we langere tijd vasthouden en passen we de ademhaling bewust toe om de houding losser te maken en verder te ontspannen.

Hierdoor zijn we op een rustige manier geconcentreerd en het geheel leidt tot diepe ontspanning op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Het lichaam wordt soepeler en vitaal. De geest wordt flexibeler en rustiger.

Yoga is een belangrijke basis om te groeien

en beter om te kunnen gaan met dat wat het leven met zich mee brengt.


Dynamische Yoga

Dynamische Yoga is yoga in uitvergrootte vorm. Deze les duurt een half uur langer, de oefeningen zijn pittiger en de houdingen zijn krachtiger. De bewegingsdynamiek is bij deze vorm van yoga groter en de uitwerking is drievoudig. Iyengar-yoga, de yogavorm die zich onderscheidt door het steeds verder verfijnen en verdiepen van houdingen, ligt aan de basis voor Dynamische Yoga.

Aanmelden voor proefles

"Vloeiende bewegingen op de dynamiek van de ademhaling brengen lichaam en geest in evenwicht. Emoties en ziel komen tot rust."